top of page
Yazarın fotoğrafıAyşe SÜZEK

Fiili Hizmet Süresi Zammı Bildirimi Yapılmamış İse Ne Yapılmalı?

Güncelleme tarihi: 27 Nis 2023

Radyoaktif ve Radyoiyonizan Maddelerle Yapılan İşlerde Çalışılmasına Karşın Fiili Hizmet Süresi Zammı Bildirimi Yapılmamış İse Ne Yapılmalı?

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı çalıştıran kamu idareleri asıl veya ek aylık fiili hizmet süresi zammı prim belgesini, “www.sgk.gov.tr” web sayfasında “e-sgk” bölümünde bulunan “Kesenek Bilgi Sistemi”nden elektronik (internet) ortamda Kuruma göndermekle zorunlu olup, bu yükümlülüğün ihmali halinde işveren ve kamu idareleri aleyhine 5510 sayılı Kanunun 102 nci maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmaktadır.


Bildirim yükümlülüğünü ihmal eden işveren aleyhine iş mahkemlerinde tespit davası açılmalıdır. Bu dava Sosyal Güvenlik Kurumu'na ihbar edilmelidir.


Bildirim yükümlülüğünü ihmal eden kamu kurumu için öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumu'na hak edilen fiili hizmet süresi zammı prim bildirimin yapılması için işlem yapılması talep edilmelidir. Bu talebe ilişkin işlem yapılmaz veya talep reddedilir ise idari işlemin iiptali talebi ile dava açılması gerekmektedir.


3 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page